Limaa!

Lima on kivaa! Sitä voi tehdä itsekin. Sillä voi myös askarrella ja leikkiä. Täältä löydät ohjeet liman tekemiseen. Slime-videot ovat suosittuja sosiaalisessa mediassa.

ASMR on äänen käyttöä. Tehdään videolle erilaisia ääni. Mikrofoniin kuiskitaan. Näin sekä tekijälle että kuuntelijalle tulee keskittynyt ja intensiivinen olo. Pitää olla tarkkana kuullakseen mistä on kysymys. Voi rapisutttaa erilaisia esineitä, koputella, tunnustella millaisia ääniä erilaiset materiaalit lähettävät.

Slime-ohje

  • Myrkytön PVA liima (harrasteliima/koululiima)
  • Partavaahtoa
  • Linssinestettä (joka sisältää boorihappoa)
  • Ihovoidetta (valinnan mukaan)
  • Karamelliväriä (valinnan mukaan)

Näin liman valmistus liimalla, linssinesteellä ja partavaahdolla onnistuu:

  1. Sekoita keskenään yhtä paljon liimaa ja partavaahtoa kulhossa. Mitä enemmän aineksia käytät, sen enemmän saat limaa. Muista sekoittaa huolellisesti!
  2. Lisää hiukan ihovoidetta ja jatka sekoittamista. Kokeilemalla löydät sopivan koostumuksen, mutta arvio on noin teelusikallinen voidetta neljään ruokalusikalliseen liimaa/partavaahtoa.
  3. Tiputtele seokseen linssinestettä hämmentäen samalla. Kun lima alkaa muuttua venyväksi, se on melkein valmista. Jatka linssinesteen tiputtelua, kunnes lima irtoaa kulhosta. Tärkeää! Saadaksesi oikeanlaisen liman, sinun pitää käyttää linssinestettä, jossa on boorihappoa. Se antaa limalle oikean koostumuksen ja on tärkeää menestyksen kannalta. Ole varovainen aineiden kanssa!
  4. Jos toivot tietyn väristä limaa, voit sekoittaa siihen hiukan karamelliväriä.
  5. Jätä seos muutamaksi tunniksi jääkaappiin, jotta koostumuksesta tulisi paras mahdollinen.
Lähde: Lensway.fi

Mikä tämä ääni on?

Kerää erilaisia materiaaleja, kovia ja pehmeitä. Sellaisia joista tulee erilaisia ääniä. Silmät laitetaan kiinni ja jokainen rapistelee, sivelee, rypistelee, koputtelee kutakin esinettä ja yritetään arvata mistä esineestä tai tavarasta on kysymys: karkkipaperi, kynä, pyyhe, lippalakki, nahkakäsineet jne

Äänimaisema

Tehkää yhteinen äänimaisema. Esimerkiksi Acapella-apilla voi puhelimella tehdä erilaisia ääniä ja jopa moniäänistä laulua äänittämällä aina laulaja kerallaan tai soitin kerrallaan. Ensimmäinen äänittää jotai ääntä vaikka sormien napsuttelua, seuraa liittyy tähän ääneen ja tekee oman raitansa ensimmäisen äänen kanssa jne. Näin voi tehdä vaikka tuhansien henkilöiden kuoron! Miten olisi jostain Laulutuulen laulusta yhteinen video kavereiden kanssa etänä.