Lemmikit

Katso Ttilan Lemmikkijakso

Tekemistä

Temppuja

Osaako lemmikkisi temppuja? Osaako se istua käskystä? Videokuvaa lemmikkisi parhaat temput kännykälläsi ja laita meille videosi Whatsapilla (vihreä paikine tuossa videon alla), niin se voi päästä lähetykseen.

Tassunkuva

Käytä myrkyttömiä vesivärejä. Piirrä ensin kynällä oma käden jälkesi paperille. Sitten voit koristella sitä lemmikkisi tassunjäljellä. Laita väriä pensseliin ja laita sillä lemmikkisi tassuun väriä, sitten paina hellästi tassunkuva paperille.

Tämän saman voi tehdä esim. muovailuvahalle tai askartelusaveen, jonka saa kovetettua. Varmista, ettei tassuihin laitettavat aineet ole myrkyllisiä! Äläkä pakota lemmikkikaveriasi, jos se ei tykkää jutusta.

Lemmikin näkökulma

Kiinnnitä kamera tarpeeksi ison lemmikin valjaisiin. Ja anna sen kuvata omaa päiväänsä. Action -kameroille, kuten GoPro ja vastaavat, on olemassa mm. koirille sopivia kiinnitysvaljaita. Mielikuvituksen avulla rakennat sellaisen itsekin, kunhan katsot, ettei lemmikkikaverillasi ole siinä hankala olla. Anna lemmikisi vaellella sisällä sekä ulkona ja katso, mitä kaikkea se tutkii.

Piirrä lemmikkisi

Jokainen osaa piirtää. Harjoittelemalla tulee mestariksi. Ota vaikka kännykällä valokuva lemmikistäsi ja piirrä paperille lemmikkisi kuva siten, että asetat paperin puhelimen näytön päälle ja piirrät paperille ääriviivat paperin läpi näkyvästä kuvasta.

Laita piirroksiasi meille, niin näytämme niitä lähetyksissä.